Folyékony vitaminok

A Nektar-Vit hullámos papagájoknak egyre népszerűbb. Ez a folyékony kiegészítő nagy mennyiségű A és B-vitamint tartalmaz, amely segít a papagájnak a jó látás megőrzésében, emellett antioxidánsokat tartalmaz, amelyek csökkentik a sejtek károsodást, öregedését.

Az egyik módja annak, hogy a madarak élvezettel fogyasszák a vitamint, az a tükrös ikertartó használata. Ahogy a neve is sugallja, két tartóból áll, amelyeket meg lehet tölteni különféle finomságokkal vagy bármi mással, amit a papagáj szívesen eszik. A műanyag tartóban egy tükör is található. Ennek három bordázott széle van, hogy a madár meg tudja fogni és el tudja fordítani a tükröt, amikor csak akarja. Papagájod sosem tud majd ellenállni egy pimasz pillantásnak saját magára – hiszen minden gazdi tudja, hogy a díszmadarak imádják önmaguk tükörképét, bár sokan használják a látványt a tollászkodási rutinjuk támogatására is. A tartóban lévő ennivalóra egyszerűen csak rá kell csepegtetni a Nektar-Vit papagáj-vitaminból néhány cseppet.

A tartó „okos” szögben van kialakítva, ami azt jelenti, hogy a madár ketrecének rácsai közé ékelődhet, amíg szorosan a helyére nem rögzül. A helyesen beállított ülőrúd pedig olyan szögben helyezkedik el, hogy a madár igazán könnyen hozzáférjen a pohártartóhoz, és ha nem tudja azonnal elérni, addig forgathatja a tartókat, amíg oda nem érnek hozzá. Ezzel a kihasználtság maximális lesz és ami szintén nagyon fontos, a változatosság állandó igénye is meg tud valósulni, aminek egyenes következménye, hogy a papagáj sohasem unatkozik, mindig le tudja foglalni magát a változatos játék-evés kombinációval.